• 27/07/2021

Професионално изграждане на покриви

Spread the love

Рано или късно всеки, живеещ в къща, се сблъсква с въпроси, касаещи изграждането и поддръжката на покриви.

Без да заемаме място за излишни обяснения, знаем, че ако покривът поддаде в даден момент, това означава – щети за целия дом. Няма нужда да се влиза в строителни подробности, които касаят наводняването на таванското помещение, появяването на влага, дори допълнителнителното количество прах. Когато живеем в къща, нейната поддръжка е задължителен процес.Изграждането на покриви на къщи се поема като задача от професионални строители, които могат да ви дадат не само добри решения и съвети, а и да ви обяснят самия процес, неговите компоненти и алтернативни подходи. Добрите майстори знаят с какви материали да работят и винаги ще ви дадат обратна връзка, която е подходяща за вашия проект. 

За да се премине към изграждане на покрив на къща, непременно трябва да се обсъди, начертае и създаде план за действие, който ще е полезен и за двете страни. За целта е необходима предварителна консултация със специалист, който да ви насочи и да поеме проекта, като обясни сроковете и подробностите около самото изграждане. Именно в тази първа стъпка се отделя внимание и на самото обезопасяване на работната/ строителната площадка, защото една професионална фирма за изграждане на покриви винаги ще сложи сигурността на служителите и живущите на първо място. 

Успехът на един проект зависи изцяло от професионализмът на фирмата изпълнител, както и от материалите редом с отпуснатия бюджет. На пазара има богато разнообразие от алтернативи и широка гама продукти с различен ценови диапазон. Опитните строители и майстори знаят как да се вместят в отпуснатия от вас бюджет, като изберат най-добрите по възможност материали за изграждането на покрив и неговата поддръжка. 

Поддръжка на покриви на къщи

В този ред на мисли, друг важен момент след самото изграждане на покрива е неговата навременна и адекватна поддръжка. Няма нищо вечно, колкото и да се надяваме да бъде обратното. Понякога след определен период на експлоатация се появяват неочаквани проблеми поради външни фактори като: климат и климатични условия, амортизация, износване на материалите и пр. Например, възможно е след 20 години покривът на дадена къща да се нуждае от поддържащ ремонт, защото гредите са изгнили или разядени от силни дъждове. Това е срещан проблем при по-влажните райони с по-висока концентрация на валежи. В такъв момент е важно да вземете навременни действия. Не отлагайте във времето, защото колкото повече пренебрегвате това проблем, толкова по-скъпо може да излезе накрая.

Характеристика на добрия майстор за покриви

За ваше улеснение ще ви предоставя няколко основни и ключови характеристики на добрия майстор за изграждане и поддръжка на покриви на къщи. Разбира се, те са с ориентировъчен характер и не е редно да се издирва специалист, отговарящ на всички тези качества. Все пак обаче може да ви послужат като един бърз “справочник”.

На първо място, добрият майстор за изграждане и ремонт на покриви е комуникативен, т.е. той е общителен, може да говори адекватно с клиента и да обясни на разбираем език цялостната концепция за самия проект. На второ място, той има опит и знае как да направи реалност всичко, което е предварително обсъдено, а ако се появи неочаквана пречка – то знае как да я реши, без да се вайка и притеснява. На трето място, добрият майстор има контакти и може да ви свърже с професионални магазини за строителни материали, към които да се обърнете при закупуването на самите материали с най-високо качество.

Един бърз съвет: Внимателно избирайте фирмата за изграждане на покриви на къщи, защото това е проект с дългосрочна важност. Тоест, не бива да се претува нито един елемент от целия строителен процес.