• 12/11/2021
детска площадка

Настилка за детска площадка

Spread the love

Каучуковата настилка е най-добрият избор на настилка за детска площадка

Винаги, когато става въпрос за деца, трябва да се подхожда сериозно и да се обръща повече внимание на условията, в които играят. Изборът на настилка за детска площадка е отговорен, защото на първо място е безопасността на децата и техният комфорт. Всяко едно дете заслужава да има щастливо и безгрижно детство, и възрастните са тези, които имат задачата да им го осигурят. Какво по-хубаво от това, децата да прекарват времето си, играейки със своите връстници на детската площадка? 

Безопасността и удобството зависи до голяма степен от избора на настилката на детската площадка. Независимо дали става въпрос за задния двор на къщата ви или за училище и детска градина, първо трябва да направите проучване, за да изберете най-добрият вариант.

Кой е най-добрият материал за подова настилка под детска люлка? 

Подовата настилка на детската площадка трябва да предпазва детето от нараняване, ако падне. Тоест настилката трябва да бъде ударопоглъщаща.

Най-предпочитаният вид настилка е каучуковата. Каучуковите настилки могат да бъдат на гумени плочи или саморазливни. Имат висока еластичност, не позволяват на децата да се подхлъзнат, когато играят и много добри игрови характеристики. 

Кои са предимствата на каучуковите настилки?

Предпазват от наранявания, както и от хлъзгане върху мокри повърхности. Със сигурност когато пускате децата да си играят искате те да имат най-добрата и сигурна настилка под краката им. Това ще ви даде спокойствие, че играта им ще е пълноценната и рискът от наранявания ще е много по-малък.

Силна и продължителна издръжливост. Спортните площадки където децата играят са обект на сериозен трафик. Още повече, че децата често измислят алтернативни форми на игра, в които включват и други предмети, или увеличат натоварването върху самата настилка са най-различни предмети. Затова е важно тези настилки да са много силни и издръжливи от гледна точка на времето.

Разнообразна цветова гама. Съвременните технологии създават страхотни имитации на най-различни традиционни и популярни повърхности. Що се отнася до детските площадки, там може да се приложи още по-голямо въображение при избора на цвят и дизайн.

детска площадка

Не се влияят от климатичните промени. Когато настилката е на открито, тя е подложена на слънчеви лъчи, дъжд, температурни инверсии. Каучуковите настилки устояват на всички тези предизвикателства.

Лесни за поддръжка. Това е малко относително, защото трябва да има кой да наглежда настилката от време на време. Нито една настилка, колкото и да е качествена не трябва да се оставя без проверка. 

Придават красив естетичен вид. Наистина когато са нови и добре поддържани, създават допълнителна естетика на мястото където са положени.

Не задържат вода. Това позволява бързо започване на играта след дъжд  и влажно време. 

Екологично произведени. Производителите са се погрижили да осигурят екологично чист продукт, който е съобразен с европейските стандарти.

Каучуковите настилки са е най-безопасния избор за детска площадки.

Те са издръжливи и запазват мястото си. Еластичната гума прави повърхността гладка  и така тя е идеална за бягане, игри и е достатъчно омекотена, което я прави и безопасна, ако детето падне. 

Монтирането на плочките за детска площадка зависи от тяхната дебелина. Предлагат се и взаимосвързани плочки, които са много лесни за инсталиране и не причиняват допълнителни затруднения.